Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbáljam a tisztán gyümölcsből készült fagylaltot, de mivel már sokszor készítettem ilyen fajta nyalánkságot, elég szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy valóban elérhető-e a krémes állag.
Nos jelentem...IGEN!!!!
Sőt, egyszerű elkészíthetősége miatt, nálam első helyre lépett ez a fajta nyári hűsítő.
2-3 nagyobb banánból már kihozható egy kisebb adag, ez úgy 5-6 gombócot jelent.
A banán nagyon jól kombinálható más gyümölcsökkel is például, eper, mangó, de tehetünk bele jó minőségű étcsokoládét, mogyoróvajat vagy nagyon apróra vágott, diót, mogyorót, kesudiót vagy más általunk kedvelt csonthéjast.
Az első lépés, hogy 1-1,5 centiméteres szeletekre vágjuk a banánt és 3-4 órára a fagyasztóba dugjuk.
Nagyon fontos, hogy a szeletek úgy kerüljenek a mélyhűtőbe, hogy ne érjenek egymáshoz.
Én megpróbáltam ömlesztve...Ti ne tegyétek. :)
Ezután csak bele kell dobni a megfagyott karikákat a turmixgépbe, vagy egy jó erős darálóba (én azt használtam) és krémesre mixelni őket.
Aztán már élvezhetjük is a finom, hűs 100%-os gyümölcs ízt.