Makk Műhely

Minden Ami Kézzel Készül

Vegán fagyi...mindenmentesen

2017. május 21. 19:04 - Makk Műhely

 

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbáljam a tisztán gyümölcsből készült fagylaltot, de mivel már sokszor készítettem ilyen fajta nyalánkságot, elég szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy valóban elérhető-e a krémes állag.

Nos jelentem...IGEN!!!!

Sőt, egyszerű elkészíthetősége miatt, nálam első helyre lépett ez a fajta nyári hűsítő.

2-3 nagyobb banánból már kihozható egy kisebb adag, ez úgy 5-6 gombócot jelent.

A banán nagyon jól kombinálható más gyümölcsökkel is például, eper, mangó, de tehetünk bele jó minőségű étcsokoládét, mogyoróvajat vagy nagyon apróra vágott, diót, mogyorót, kesudiót vagy más általunk kedvelt csonthéjast.

Az első lépés, hogy 1-1,5 centiméteres szeletekre vágjuk a banánt és 3-4 órára a fagyasztóba dugjuk.

Nagyon fontos, hogy a szeletek úgy kerüljenek a mélyhűtőbe, hogy ne érjenek egymáshoz.

Én megpróbáltam ömlesztve...Ti ne tegyétek. :)

unnamed.jpg

Ezután csak bele kell dobni a megfagyott karikákat a turmixgépbe, vagy egy jó erős darálóba (én azt használtam) és krémesre mixelni őket.

20170518_170557.jpg

Aztán már élvezhetjük is a finom, hűs 100%-os gyümölcs ízt.

 

unnamed_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://makkmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr4212530263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása